dat was niet nodig!

Cinecitta in Tilburg, de homebase van Stukkenjagers. Veel werkzaamheden, althans veel opgebroken wegen gezien, en parkeren doen we dan maar in de parking bij het Pieter Vreedeplein. Klein wandelingetje richting de bioscoop, en daar worden we hartelijk ontvangen door de thuisspelende club. De schermutselingetjes vooraf verlopen voorspoedig, een jubilaris wordt nog even in het zonnetje gezet (100 externe partijen), en wij kunnen beginnen aan onze ruime overwinning op de staartploeg. Het verliep allemaal wat minder rooskleurig...

Op bord drie speelt Peter Stokkermans met wit tegen Hans van Driel. Die verbaast vriend en vijand door op zet drie de legendarische zet Pg8-e6 te spelen... Na enige hilariteit komt Peter al snel voordelig te staan, mist wat snellere kansen richting finish maar bekroont na zo'n vijfentwintig zetjes de aanvalspartij met ondekbaar mat.

 Net op het moment dat Peter tevreden een colaatje gaat scoren (voor 3 euro 20!), denkt Rene Davidse op bord twee onze Frans van der Burght te foppen. Hij slaat een pionnetje met de dame om vervolgens met een paardvork de dame terug te winnen. Frans dekt de dame kalmpjes met zijn koning, en staat dus netto een paard tegen een pion voor. Da's 2-0 dacht Peter. Maar hij was te vroeg. Rene centreert zijn torens, Frans komt met zijn koning onder vuur te liggen, en op het moment dat hij denkt dat het materiaal gaat kosten geeft hij op. Onnodig, de stelling was nog steeds gewonnen!

Piet Noij op bord vier heeft het lastig in de opening. Teamcaptain Wil Wouts manoeuvreert wat handiger. Maar gaandeweg betert het zicht van Piet op de stelling. Hij komt een kwaliteit voor te staan, en met kleine zetjes dringt en dwingt hij Wil naar de achterlijn. Na afruil van dame en toren is het toren-tegen-loper-eindspel eenvoudig gewonnen, en staan we weer voor.

En het ziet er goed uit! Jan Haast op bord één tegen Roger Bougie staat er goed voor. Kwaliteit voor zelfs. Maar Jan gaat meer keepen dan aanvallen, en komt op de onderste drie lijnen in de problemen. Roger wikkelt handig af naar een eindspel met twee pionnen meer, en al is het een dubbelpion, die is wel beslissend. En zo komen we toch niet verder dan 2-2 tegen de ploeg met het rode lampje.

Maar spannend was het wel! Vol goede moed gaan we proberen onze plaats op de ranglijst in de laatste twee ronden te verbeteren! 

  Stukkenjagers E 1261 - DSC B 1551     2 - 2  
1. Roger Bougie 1354 - Jan Haast 1616     0 - 1
2. Rene Davidse 1183 - Frans van der Burght 1404     1 - 0
3. Hans van Driel 1162 - Peter Stokkermans 1634    ½ - ½
4. Wil Wouts 1346 - Piet Noij ----     0 - 1