De bucket list

Het nieuwe jaar is begonnen en iedereen heeft weer een lijstje met goede voornemens. Voor Roelant, Philippe, Jan, Piet en Eddy kan het goede voornemen weer lekker te schaken, van de bucketlist gehaald worden. 

Eddy heeft vandaag zijn boosterprik gehaald en dat is wel af te lezen aan het tempo waarmee hij zijn stukken weggeeft. Het goede voornemen om wat vrijgeviger te zijn is niet aan Roelant besteed. Hebberig pakt hij alle stukken die hij kan. Het levert hem in ieder geval wel de eerste plaats op.

Piet heeft ook niet helemaal zijn avond. In de partij tegen Roelent borrelt er echter wat. Het blijkt de zelfbrouwinstallatie van Piet te zijn, momenteel borrelt er een IPA. Ook lekker, maar levert geen winst op helaas. Jan werkt aan een nieuw openingsrepertoir. Menige kreet van verrassing klinkt wanneer niet meer het vertrouwde d4 Lg4 op het bord komt. Hij haalt hiermee wel een tweede plaats. 

Volgende week is het in ieder geval nog online schaken. Wat het de week erna gaat worden hangt van onze overheid af. Volgende week is weer een persconferentie, hopelijk brengt deze beter nieuws dan de vorige.