D.S.C. Online (15)

Ave Caesar, morituri te salutant is een bekend Latijns gezegde wat zoveel betekent als 'zij die gaan sterven groeten u'. Deze uitspraak werd vaak gedaan als groet naar de tegenstander aan het begin van een gladiatorengevecht. De gladiatoren van vanavond zijn Roelant, Jan, Eddy, Christophe, Piet en Jeroen. Piet heeft vanavond niet zijn avond en zit meer aan de morituri dan aan de salutant. 

 Zoals gewoonlijk zorgt Roelant voor de achtergrondmuziek, maar de rest zingt vrolijk mee. Zo klinkt André van Duins 'Er staat een paard aan de rand", maar ook Willy Nelsons "To all the queens I lost before" komt voorbij. Met 6 spelers is een kans in de top 3 50%. Maar dan moet je niets weggeven. In de partij tussen Eddy en Piet gaat het op en neer. Wanneer Eddy's internetverbinding wegvalt geeft Chess.com aan dat Piet een paard gespeeld heeft. Eddy slaat daarop het 'gratis' paard, maar wanneer zijn internetverbinding terug is, blijkt er iets anders gespeeld te zijn waardoor zijn stuk nu gratis wegvalt. Gelukkig weet Piet het op zijn beurt weer netjes weg te geven zodat Eddy de partij toch nog wint. Bruce Springsteen zing 'Hey little girl is your daddy home...' want 'oh oh oh Roelant is on fire' en wint het toernooi.

 De eindstand is:

Hier een aantal interessante partijen van vanavond. Voor meer partijen kun je terecht op chess.com via https://www.chess.com/live#r=246574