D.S.C. Online (12)

Het KNMI voorspelt hevige onweersbuien. Het zal flink tekeer gaan, zo klinkt het weerbericht. Zo bericht buienradar "Wees gewaarschuwd: als je onder een zware bui zit moet je rekening houden met flink onweer en grote hoeveelheden neerslag!". Het lijkt wel een schaakpartij. En daarmee is het bruggetje weer gemaakt naar een sportief avondje schaken. Eddy had visite en er werd in de buurt nog hard gewerkt. Hij kon niet deelnemen aan de Skype call wat een groot deel van de gezellige sfeer weghaalt. Gelukkig was zijn visite ook bekend met het schaakspel en zo mochten we vanavond Gerard welkom heten. (Op chess.com beter bekend als Chatgraver.). Het was al weer enige tijd geleden dat hij geschaakt had, dus het spel is roestig en wanneer je in de eerste ronde dan ook nog tegen Rob Haast mag gaat het van kwaad naar erger.

 

Voor Jeroen was het thema van vandaag brossen. Na de opening verzuimt hij steeds correct verder te spelen. Zie bijvoorbeeld zijn partij tegen Eddy:

De partij tegen Piet gaat daarentegen weer wat beter:

Nu staat de Caro-Kann wel te boek als remisevariant, echter zijn er genoeg spelers die er wel raad mee weten. Rob en Roelant houden het echter bij de remisevariant.

 


Afdrukken   E-mail