D.S.C. Online (9)

In de top 5 meest gespeelde openingen zien we Siciliaans op de eerste plaats. Deze opening wordt gevolgd de Franse opening op 2, Engels op 3, Konings-Indisch op 4 en Spaans op 5. Een redelijk internationaal repetoir dus. Of deze lijst klopt hangt af van deze website  Maar los daarvan, wat moet je doen om in de top 5 te eindigen? Meedoen met de D.S.C. online competitie!

Slechts 5 schakers hebben de weg naar de D.S.C. vrijdagavond (online) competitie gevonden. Eddy, Jan-Pieter, Jan, Roelant en Christophe hebben zich aangemeld voor een avondje arena. Piet heeft helaas af moeten zeggen, aangezien zijn werkgever andere plannen voor vanavond had. De naschok van vorige week nog duidelijk in de gelederen voelend wordt gestart aan een leuke avond schaak. Met 10 minuten op de klok en 3 seconden cadeau bij iedere zet wordt het weer uiterst gezellig. De achtergrondmuziek wordt vanavond via Skype verzorgt door Roelant en Christophe, die de ene na de andere oorwurm ten gehore brengen. 

 

Het goede nieuws, iedereen is in de top 5 beland:

In de laatste vijf minuten was het nog even spannend. Jan-Pieter speelt tegen Eddy, maar die kan de tijd rekken (wanneer de arena tijd voorbij is telt de partij niet mee). Mocht Roelant een tegenstander vinden dan kon het nog gedeeld eerste plaats worden. Ook hier is de klok een onderdeel van het spel. Toch blijkt dat het bij ons meer om de gezelligheid gaat dan om het eindresultaat. 

Hopelijk kunnen we volgende week wat meer online schakers verwachten. 

 Een paar partijen: