D.S.C. Online (8)

Het is 10 mei 2016, namens Nederland neemt Douwe Bob deel aan het Euro Songfestival. In deze oase van muzikaliteit gaat hij geschiedenis schrijven. Onder het toeziend oog van de gehele wereld, laat hij in zijn liedje "Slow Down" een stilte vallen van 10 bloedstollende seconden..... Tien seconden stilte, een hele korte tijd, maar toch lijkt deze een eeuwigheid te duren. Wat kun je nu eigenlijk doen in 10 seconden tijd? Je kunt haring happen, een kroket uit de muur trekken. je kunt het jawoord geven, er zijn tal van activiteiten die je in 10 seconden uit kunt voeren. Maar kun je ook een schaakpartij spelen? Daar gaan we vanavond achter komen.

Normaal spelen we online met 10 minuten en 3 seconden increment per zet. Door een technische fout is dit echter 10 seconden ?!? Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa. 10 Seconden is niet veel en daar komt ook menig schaker achter vanavond. In die 10 seconden moet je namelijk de opening overleven, een plan verzinnen, eindspel zien te halen en als het kan winnen.

Menig potje wordt vanavond op tijd gewonnen, 10 seconden kunnen zo lang duren, maar niet vanavond. Zo klinkt er luid olé olé olé olé wanneer Piet Roelant door de tijd heen jaagt. Soms sta je zo gewonnen, maar is ineens de tijd weg. Het voordeel is wel dat je veel partijen kunt spelen. Het was een leuk intermezzo, maar volgende week toch maar weer normaal. Vanavond doen Jeroen van Gool en Dick Carol voor het eerst mee. Een (on)aangenaam binnenkomen? Hier bedoel ik natuurlijk het tijdstempo waarmee ze mogen beginnen. Jeroen en Dick zijn meer dan welkom. Jeroen haakt al snel af, maar Dick houdt het goed vol. 

 

Alle deelnemers hebben vanavond terecht de Mentale oefening trofee gewonnen!

 

 Oh ja, en alvast een bewijs dat de tijd nu wel goed is ingesteld: