Grandmaster plays me for a date

Het tumult rondom Hans Niemann houdt de hele schaakwereld bezig. Zelfs de reglementen voor de Nederlandse bonden omtrent telefoongebruik worden aangescherpt. Dan is het soms leuk om even pauze te nemen met een leuke parodie. GM Hans Niemann wil op date met Andrea Botez. Ze daagt hem uit tegen haar te schaken. Als Hans 3x wint, zal ze toegeven aan een avondje stappen. Wie zal er winnen? Bekijk het in het Youtube filmpje.

Alternatieven voor schaken in Coronatijden TOT het vaccin er is....

Als het bestuur niet communiceert, doet de DSC Boulevard redactie dat wel. Als lid bent u natuurlijk erg benieuwd wat de alternatieven zijn om te schaken!

Vanuit de KNSB is het document 'veilig schaken' uitgebracht, met eisen waaraan een binnenzaal moet voldoen. Zie o.a. pagina 5 voor een zaalindeling: https://schaakbond.nl/sites/default/files/userfiles/schaakbond/protocol/Protocol-Veilig-Schaken.pdf

Als Boulevard redactie zien wij o.a. (niet limitatief) de volgende mogelijkheden:

1) schaken in ploegendienst. Dit is wat ESV Eindhoven gaat doen, 35 min pppp en dan in 2 ploegen draaien (een om 20 uur een om 22 uur). Wellicht behoeft de Parochiezaal overigens 3 ploegen. Er kan in de Parochie meer worden afgehuurd dan de 'grote zaal'. Er zijn diverse kleine zaaltjes en de hal.
2) buitenschaak in de Parochietuin. Hier is in dit artikel reeds op ingegaan: https://dscdongen.nl/nieuws/boulevard/1878-niet-de-enigen-die-denken-aan-buiten-schaken. Schaken in de Parochietuin is toegestaan vanuit de verhuurder.
3) buitenschaak elders. Zie GRATIS schaken, met verlichting bar en al, op het buitenterras van tennisvereniging OTC de Warande, WilhelminaKanaal Zuid 82 in Oosterhout (Philippe is daar lid) - ook in Boulevard toegelicht: https://dscdongen.nl/nieuws/boulevard/1881-serieus-aanbod-om-gratis-buiten-te-schaken-bij-tennisvereniging-otc-de-warande-op-terras-met-tafels-lichten-stoelen-bar-etc-
4) buitenschaak bij diverse leden thuis, in de tuin. Dan ontbreekt wat groepsgezelligheid, maar het is 'beter dan niets'
5)  verhuizen naar dezelfde locatie als waar De Baronie tijdens Corona Coronaproof gaat schaken: https://muzieksalonspronk.nl/locaties/mariendal/. De Baronie gaat er op dinsdag schaken, wat groot genoeg is voor De Baronie is zeker groot genoeg voor DSC Dongen, en DSC schaakt niet op dinsdag, dus geen overlap......
6) de Willemzaal in 't Web in Teteringen, 90m2 en vrij op vrijdagavonden, https://tweb-teteringen.nl/zaalverhuur/willemzaal, en anders de Willem Alexander podiumzaal gekoppeld 230 m2 https://tweb-teteringen.nl/zaalverhuur/willem-alexander-podiumzaal%20gekoppeld

De Cammeleur is op vrijdagavonden structureel gesloten. 


22 augustus 2020

Oplossingen van andere verenigingen in Corona:

Stukkenjagers: 

Eerst ALV, dan… Groepencompetitie!

Komende woensdag, 26 augustus, is de Algemene LedenVergadering. Om de verwachte toestroom in goede banen te leiden is vooraf aanmelden via dit formulier vereist. Op woensdag 2 september begint dan – als de boze buitenwereld stabiel blijft – de Groepencompetitie. Daarvoor hebben zich al ruim 50 spelers aangemeld. Die zullen we verdelen over twee speelzalen: Ruimte X en de Balkonkamer, zodat eenieder kan spelen conform de geldende richtlijnen. Wie nog geen contact hierover heeft gehad en toch wil meedoen, kan zich aanmelden bij César Becx.

ESV: schaakt in 2 shift systeem, 1 shift 35 min pppp

De Baronie: gaat schaken in https://muzieksalonspronk.nl/locaties/mariendal/

RSR Ivoren Toren verhuist

Caissa Amsterdam blijft in zelfde Huize Lydia

Allemaal voor hun ALV's besloten!

(toevoeging 26 aug 2020)


(t

Gezocht: ongebruikt vliegtuig.....

Wij zoeken een vliegtuig, liefst in de regio Dongen, dat wij op vrijdagavonden kunnen gebruiken om in te schaken.

Want: in een vliegtuig gelden geen afstandsregels - bij schaken in een zaal (KNSB) geldt ca. 10 m2 per partij - https://www.schaakbond.nl/sites/default/files/userfiles/schaakbond/protocol/Protocol-Veilig-Schaken.pdf - pagina 5 geeft een voorbeeld van een zaalopstelling.

Protocol veilig schaken KNSB

1. Kijk of al uw pionnen en stukken gedekt staan

2. Controleer of een van uw stukken bedreigd wordt

3. - nee? is dat niet het protocol veilig schaken van de KNSB?

Inderdaad, dat is deze pdf: https://www.schaakbond.nl/sites/default/files/userfiles/schaakbond/protocol/Protocol-Veilig-Schaken.pdf

Onze hoofdverslaggever wanhoopt....u ook?

Onze Boulevard hoofdverslaggever begint te wanhopen. 'Komt er nog wel vrijdagavond schaak na de ALV? Met een KNSB eis van 10 m2 per speler is geen zaal meer mogelijk!'

Nog meer uitingen van paniek: 'Ik ga mijn KNSB lidmaatschap opzeggen en niet meer betalen, mijn DSC aandeel nog wel, omdat de bond schaken alleen maar saboteert!'

'Schaken bij tennisvereniging OTC de Warande? Dan moet ik in het donker naar het verre Oosterhout, terwijl ik gewend was naar de vereniging te lopen, in mijn eigen Dongen'. 

Online schaak met skype was hem eerder al tegengevallen.

'En dan de optie: bij schakers thuis schaken? Vrijdagavondindeling: 'A tegen B en C tegen Ivo bij Ivo in de tuin, D tegen Philippe en E tegen F bij Philippe in de tuin' etc. 

Welke DSC schakers zouden bereid zijn hun tuin en tuinmeubilair ter beschikking te stellen? En hoeveel doen er dan mee, aan die 'Corona competitie parallel in elkaars tuinen?'

Of toch maar met elkaar poelen vanuit Dongen om bij gastvrouw Marie-Louise bij OTC de Warande te gaan schaken, https://dscdongen.nl/nieuws/boulevard/1881-serieus-aanbod-om-gratis-buiten-te-schaken-bij-tennisvereniging-otc-de-warande-op-terras-met-tafels-lichten-stoelen-bar-etc-3 ?

Radeloos loopt onze hoofdverslaggever het redactiepand uit. 'Even sigaretten halen'. Maar hij zei het een uur geleden, en hij is nog niet teruggekomen....

Hopelijk is hij er wel op de ALV, 29 augustus 14-17 uur in de Cammeleur. 'Beter gratis schaken op een tennisvereniging dan helemaal niet schaken' - of niet?

19 aug 2020

 

 

 

Serieus aanbod om gratis buiten te schaken: bij tennisvereniging OTC de Warande - op terras, met tafels, lichten, stoelen, bar etc.

(Philippe 17 aug 2020)

Geachte DSC leden,

Dit is vind ik een serieuze optie om met DSC op vrijdagavonden buiten te schaken. Deze post is bij uitzondering geen boulevard grapje, ik heb het hier geplaatst omdat het in andere rubrieken (column, partijen) onder partijen of correspondentiestukjes bedolven zou raken. 

Vanavond bij de borrel van mijn tennisvereniging OTC De Warande, Oosterhout, Wilhelminakanaal 82, gooide ik een balletje op bij de voorzitster die ik goed ken. Tot mijn aangename verrassing vond ze het idee, dat ik pas gisteren kreeg, GOED: als DSC Dongen op vrijdagavonden gebruik maakt van het buitenterras van OTC de Warande. Er staan 14 tafels, met stoelen, er kunnen nog makkelijk meer tafels bij met respectering van de 1,5 meter, het is verlicht en via de glazen deuren kom je bij de bar. DSC Dongen mag van dit alles GRATIS gebruikmaken. DSC Dongen mag zelfs eigen bar draaien.

Wat willen we meer?
- dat het een adres in Dongen zou zijn in plaats van Oosterhout
- dat het verwarmd zou zijn.

Er staan ook genoeg parasols die zelfs bij regen beschutting bieden.

Ik denk: tijd dat een paar bestuursleden gaan kijken (ik heb het bestuur zojuist op de hoogte gebracht, alles is nieuw, maar eigenlijk zo kort voor de ALV dat ik 'kamerbrede deling' van het idee juist vind). Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Marie-Louise Spangenberg, de lachende blonde vrouw met ronde bril op de foto's.

'Gekke oplossing', maar dit zijn ook gekke tijden.....de keus ZOU kunnen zijn: 'Geen schaken of schaken bij OTC de Warande'. Wat mij betreft te bespreken als optie op de ALV van zaterdag 29 augustus 2020 14-17 uur in de Cammeleur. Ik heb het DSC bestuur verzocht te gaan kijken en contact op te nemen met Marie-Louise Spangenberg, omdat ik dit een zeer serieuze schaakoptie vind in Coronatijden.

Met vriendelijke groet,

Philippe Blankert 17 augustus 2020 (dit is een serieus bericht, ik koos rubriek 'Boulevard' zodat het stuk niet door correspondentieschaakartikelen of partijen zou worden ondergesneeuwd).