50 jaar DSC: de voorbereidingen

Begin 1973 is een jubileumcommittee in het leven geroepen. Jac Heerkens wordt er secretaris van. Jan Zillinger-Molenaar verzorgt de publiciteit en zal in oktober de eerste redacteur worden van het clubblad Schakend Dongen. Dhr Hölscher belegt de binnengekomen gelden. Heerkens en Zillinger zijn duidelijk de stuwende krachten en zij worden samen met de wedstrijdleder Leemands in het uit te breiden bestuur opgenomen.

De periode zal een roerige worden. Een verhuizing van Cantral naar de Salamander is gezien het ledental van circa 30 geen overbodige luxe. De verhuizing zal al te spoedig door een tweede gevolgd worden. In februari 1974 wordt DSC, ondanks de vele hulp van de leden bij het schoonmaakwerk, vanwege te geringe baten op straat gezet. Met het onderkomen in het legendarische Kartingcentrum zal DSC in de jaren er na een clubhuis treffen dat zijn gelijke niet kent, met Joop en Janny van Emmerik als zeer gastvrije en behulpzame uitbaters.

Er komt een clubblad en een bekercompetitie en ... er komt een bestuurcrisis.
Niet alle leden zijn het eens met de grote plannen van het bestuur, de ontwikkelingen gaan wel erg snel, het begint te rommelen binnen de club. In november 1973 zal in een extra Ledenvergadering het voltallige bestuur opstappen, waarbij Zillinger en Heerkerns zelfs de club verlaten. Na een lijmpoging in het weekeinde zal het bestuur exlusief dhr. Leemans terugkeren en zal het bestuur degelijk de ontwikkelingen voortzetten zoals het deze voorheen pleegde te doen.
Op het schaakbord is er ook het een en ander gebeurd. Na een degradatie in 72/73 wordt het 50-ste jaar het externe seizoen in stijl met een kampioenschap afgesloten.

Related Articles