DSC B handhaaft zich bovenin

Na vijf ronden is het B-team nog ongeslagen! Weliswaar was er voor de derde maal geen overwinning, maar met twee keer winst en drie gelijke spelen draait het team goed bovenin mee. We mochten naar Leende om de strijd aan te binden met De Toren. Twee jaar geleden speelden we daar nog in een bovenzaaltje in het centrum, maar sinds enige tijd heeft de club een ander onderkomen betrokken. Een prachtlocatie: overdag functioneert deze boerderij als plaats voor dagbesteding voor oudere mensen, maar 's avonds is er ruimte over. Een fraaie speelzaal, de open haard verhoogt de sfeer. En gemoedelijke prijzen voor de consumpties: Top! 

 

De partijen van deze avond:

Op bord vier speelt Johan een goede partij tegen Henk Wijnen. Hij voert de druk op, veroorzaakt een gaatje en een dubbelpion bij des tegenstanders koning. Henk probeert gewiekst met een aanval op de dame zijn dubbelpion op te lossen, maar Johan is gewiekster en pakt er nog een pion bij. Vervolgens dendert het zwaar materieel door het gaatje en is het punt binnen, 1-0 voorsprong.

Op bord twee bindt Peter Stokkermans de strijd aan met Wim van Amstel, de captain van de tegenstanders. Peter vergist zich, en laat een combinatie toe die al op zet tien een stuk kost. Gelukkig overziet Wim deze mogelijkheid. Peter hergroepeert en bestormt de koningsstelling. Al gauw bezwijkt deze, waarbij Peter een toren en een pion voor zijn paard terug krijgt. Enkele zorgvuldige zetten later is het 2-0.

Peter van Ruth beleeft aan bord drie een lastige avond. Frans van Weert komt goed uit de opening, en bouwt een voordelige stelling op. Maar langzaamaan komt Peter terug, en zullen de kansen ongeveer in evenwicht geweest zijn. Helaas overziet Peter dan een pionvorkje op toren en paard, en daar is geen kruid tegen gewassen. De voorsprong slinkt, 2-1 nog maar.

Dan moet het komen van Frans van der Burght op bord één. Lange tijd ziet het daar niet naar uit. Niet verwonderlijk, professor Elo heeft Karel Looijmans zo'n 2000 puntjes toebedeeld. Frans komt aardig knijp te zitten. Maar zoals zo vaak komt er toch dat ene kansje. Karel overspeelt zijn hand, en Frans is er als de kippen bij: hij pakt een stuk tegen twee pionnen! Dat ziet er beter uit. Maar in het vervolg blijkt het elo-overschot toch groot genoeg te zijn om de overwinning van Karel veilig te stellen. En 2-2 is ook een mooie uitslag!

In ronde 6 en 7 wacht ons nog de zwaarste tegenstand. De nummers één en drie krijgen we nog, maar de tweede plaats is tot die tijd van ons!

 

De Toren A

1628

 

DSC B

1540

2 - 2

1

Karel Looijmans

2002

-

Frans van der Burght

1528

1 - 0

2

Wim van Amstel

1573

-

Peter Stokkermans

1698

0 - 1

3

Frans van Weert

1567

-

Peter van Ruth

1419

1 - 0

4

Henk Wijnen

1369

-

Johan Ramstijn

1515

0 - 1


Afdrukken   E-mail