//here
Toon/Verberg
welkom

Welkom bij DSC

Hoewel het bij schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid

Gezelligheid staat hoog in het vaandel

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Lid Worden

Kom langs!

Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op of loop een keer binnen op vrijdagavond.

Jeugd

Jeugd is ook van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

De eerste ronde van de avondcompetitie, een gezonde spanning bij alle 24 deelnemers. Maar wij zijn het B-team, dus  zestien deelnemers kunnen we gewoon negeren. Focussen heet dat, alle energie en aandacht op onze potten! En dat moet toch resultaat opleveren... 

En als de rook dan optrekt, zien we een eindstand van 2-2 op het scorebord. Wij tevreden, zullie tevreden. Maar er zat eigenlijk wel wat meer in:

Helmond verschijnt met een degelijk team volwassen mannen. Net als bij ons een qua sterkte behoorlijk homogeen groepje en uit op een gezellige avond. Dat lukt dan ook wel

Peter op bord vier is als eerste klaar (samen met zijn tegenstander dan. Of eigenlijk net iets later, want op het moment dat Ton besluit de stekker er uit te trekken is Peter nog enkele tellen in het ongewisse. Al komt het moment niet onverwacht...). In een rommelige opening zijn beide spelers niet op hun scherpst, maar als Ton in het middenspel weigert af te ruilen zijn de oprukkende centrumpionnen en de zwaar bezette f-lijn twee doorslaggevende argumenten om tot bovengenoemd besluit te komen. Na stukverlies is het zo ver. Met een 1-0 tussenstand nu focussen op bord drie.

En daar speelt Frans van der Burght tegen de teamcaptain van de oppositie. In een scherpe pot is er van twee kanten dreiging. Een vervelende loper van Paul op de lange diagonaal bepaalt het karakter van het spel voor lange tijd. maar in het eindspel weet Frans plotseling een pionnetje mee te snoepen! We tellen het punt al, maar hebben de klok niet in de gaten. Gezien de beperkte tijd die Frans nog rest biedt hij remise aan, hetgeen geaccepteerd wordt, en dus wordt onze voorsprong geconsolideerd.

Dan Johan op bord drie. De hele partij bokst hij tegen een tijdsachterstand aan. De stelling is niet eenvoudig, en Johan komt onder druk te staan. Opgelucht komt hij vertellen dat hij de veertigste zet heeft gehaald, met nog twee seconden op de klok... Helaas, als hij weer gaat zitten heeft zijn tegenstander de eenenveertigste gedaan, en die wint een volle toren! Opgeven dus, en met alletwee de ploegen op anderhalf zal alles van bord twee afhangen.

 

En daar zit Jan Haast. Natuurlijk is dit de langste partij in de wedstrijd. Natuurlijk wordt het eindspel uitgemolken. Het betere paard tegen de loper zal ook wel ergens beslissend zijn geweest, maar Hans is een taaie. En waar Jan toch de hele partij aan de goede kant van het evenwicht zit, moet hij uiteindelijk in remise berusten.

Met een 2-2 eindstand mogen we ook best tevreden zijn. Twee teams die elkaar qua rating weinig ontlopen, het is eigenlijk een voorspelbare uitslag! Volgende clash: op 25 oktober tegen Son en Breugel A. Eens kijken of we dan twee punten kunnen pakken.

Resultaten van deze ronde:

  DSC B 1535 - HSC D 1553  2 - 2
1. Johan Ramstijn 1430 - Nico Vissers 1630  0 - 1
2. Jan Haast 1599 - Hans Voogt 1597 ½ - ½
3. Frans van der Burght 1432 - Paul Sanders 1396 ½ - ½
4. Peter Stokkermans 1679 - Ton Hageman 1587  1 - 0
Toon/Verberg