//here
Toon/Verberg
welkom

Welkom bij DSC

Hoewel het bij schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid

Gezelligheid staat hoog in het vaandel

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Lid Worden

Kom langs!

Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op of loop een keer binnen op vrijdagavond.

Jeugd

Jeugd is ook van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Op vrijdag 14 september is ronde twee van de interne competitie gespeeld. Opnieuw wist Mark Maas te winnen, en houdt zo de eerste plaats vast. Ook nieuwkomer Pierre Mulders en Arnold van den Hout hebben met twee uit twee de maximale score tot nu toe. Ze nemen daarmee de voorlopige vierde en vijfde plaats in. De spelers die altijd in de top vijf verwacht worden komen langzaamaan ook bovendrijven. Zowel Maarten van der Burght, Roelant Schoots als Philippe Blankert wisten hun partij te winnen. Herman Huijbregts, Frans van der Burght en Johan Ramstijn hebben de 0% ook achter zich gelaten. De eerste door te winnen, de laatste twee speelden onderling gelijk.

Wederom enige karakteristieken van de avond (met dank aan PB):

De toppartij Xander - Maarten vdB werd in sneltempo gewonnen door Maarten. Xander hoopte 2 lichte stukken te geven voor een toren, maar overzag een tussenzet waardoor het wel werd: 2 lichte stukken inleveren maar zonder toren terug. Maarten kon op tijd naar bed.

De partij Mark-Stefan duurde langer. Stefan speelde solide en stug, er leek weinig doorkomen aan voor de met zwart Caro Kann spelende Mark. Toch verzon Mark een list waarbij wit zijn toren zou kunnen insluiten, hetgeen Stefan toe liet: 0-1 voor Mark.

De partij Philippe - Ivo leverde een Catalaan op voor wit, en een Tarraschverdediging voor zwart. Volgens Philippe is het spelen van Tarrasch tegen Catalaan niet goed en hoort zwart Catalaanse theorie te volgen. Philippe paste zijn onlangs nieuw gevonden 10e zet toe, waartegen engines ook geen antwoord hebben (het blijft positioneel +1 voor wit), en Ivo ook niet. Ivo kon geen plan verzinnen (er is volgens Philippe ook geen plan), en hij offerde paard voor 2 pionnen. Wit consolideerde echter in het centrum: Ld5, ondersteund door e2-e4 en een Pd4 dat naar f5 mocht: Ivo zag een grote bui hangen en gaf op.

Dit leverde enkele van genoemde spelers genoeg tijd op om gezellig praat-doorgeefschaak aan de keukentafel te doen. Paul Smulders viel op, niet alleen door goed doorgeefschaakinstinct, maar ook verzamelwoede: dit keer niet van geld, maar van telkens een nog in te zetten dierentuin naast het bord terwijl hij ook al in een dierentuin óp het bord had. Het doorgeefbord waar Paul S niet aan zat moest altijd met bijzonder weinig stukken spelen.

Jeroen had het ongeluk als 'oneven' rond te lopen.

Dit alles resulteert in de volgende stand:

Toon/Verberg