//here
Toon/Verberg
welkom

Welkom bij DSC

Hoewel het bij schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid

Gezelligheid staat hoog in het vaandel

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Lid Worden

Kom langs!

Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op of loop een keer binnen op vrijdagavond.

Jeugd

Jeugd is ook van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Onze eerste wedstrijd in de NBSB competitie viel gelijk met de Algemene Leden Vergadering van diezelfde NBSB. Dat is enigszins raar, aangezien het nieuwe wedstrijdreglement goedgekeurd moest worden. Maar ach, we zijn een Brabantse club, dus wat wegen wat regels op tegen een gezellige avond. Als teamcaptain kon ik niet aanwezig zijn omdat ik naar deze vergadering ging. Maar wanneer we thuis spelen is het niet moeilijk 4 personen bij elkaar te krijgen. Ad, Arnold, Thijs en Herman namen het op in de eerste externe partij in het Parochiecentrum, spelend tegen de Raadsheer B. 

Ad krijgt te maken met Mark Schraets. Hoewel dit een speler is met een veel lagere rating maakt hij het Ad behoorlijk lastig. Wanneer Ad ook te maken krijgt met zijn aloude vijand, de klok, weet hij het gelukkig nog wel op remise te houden.

De partij waarbij het zitvlees serieus getest werd komt van Arnold. Hij speelt tegen Pascal Roos, op papier een sterkere speler. Niet alleen op papier, maar ook op het bord zoals zal blijken. Arnold zoekt uitwegen, krijgt een minimale matdreiging met een zwartveldige loper op de diagonaal richting de koning en een dame die om het hoekje kijkt. Helaas heeft Pascal een dijk van een aanval en de winst lijkt eenvoudig. Toch maakt Arnold het hem nog moelijk. Maar met een serieus probleem van dame/toren op de koning van Arnold moet hij het opgeven. 

Thijs speelt tegen Thijs van Opstal. We weten dus dat Thijs gaat winnen, de vraag is echter de welke. Onze Thijs speelt behoorlijk sterk, net als Thijs. Helaas voor ons gaat het ergens fout en Thijs neemt over. De winst wordt niet meer uit handen gegeven en Thijs wint de partij, Thijs van Opstal wel te verstaan.

Herman speelt tegen Lars van Opstal. Beide heren zijn (nog) ratingloos, maar dat wil niets zeggen. Zowel Lars als Herman spelen goed, Herman echter iets beter waardoor hij de partij wint. 

Hiermee komt de eindstand op 1½ - 2½ in het voordeel van de Raadsheer. Ach, volgende keer beter.

DSC C

De Raadsheer B

   
Swinkels , A. (Ad) 1714 Schraets , M. (Mark) 1352 z-w ½ - ½
Hout van den, A. (Arnold) 1145 Roos , P. (Pascal) 1325 w-z 0 - 1
Kimenai , T. (Thijs) 1188 Opstal van, T. (Thijs) 0 z-w 0 - 1
Huijbregts , H. (Herman) 0 Opstal van, L. (Lars) 0 w-z 1 - 0
Gemiddelde Rating: 1349 Gemiddelde Rating: 1339   1½-2½
Toon/Verberg