//here
Toon/Verberg
welkom

Welkom bij DSC

Hoewel het bij schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid

Gezelligheid staat hoog in het vaandel

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Lid Worden

Kom langs!

Wilt u meer informatie neem dan gerust contact op of loop een keer binnen op vrijdagavond.

Jeugd

Jeugd is ook van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Het was een toevalligheid die wel bijzonder is: vorig jaar moesten wij de laatste wedstrijd tegen de Kentering A thuis spelen en werd het 2-2. En wie mochten we dit jaar in de eerste ronde thuis ontvangen? Juist, Kentering A! Die score zouden we gaan verbeteren!

Onze topspeler ( of tobbende speler ?! ) Maarten, die vorig jaar niet actief was die ronde, speelde mee op het 1e bord en met Philippe, Roelant en Ivo verder moet dit dan dus gaan lukken. Vooral toen duidelijk werd, dat de tegenstander geen versterkingen had meegenomen: kat in het bakkie dus. Of toch niet…..

Maarten op 1 kreeg een vreemde opening tegen (Pf3). Hier anticipeerde hij niet helemaal adequaat op en dacht het rustig op te bouwen. Echter kwam de tegenstander scherp uit de hoek en nam Maarten in de houdgreep. Na kwaliteitsverlies kwamen er wat kansjes voor onze man, maar de vele gevaarlijke wendingen werden netjes terzijde geschoven. Na een wandeling van de koning van g1 naar b3 stond hij veilig en kon Maarten opgeven.

Niet snel daarna was Philippe op 2 klaar. Hij speelde tegen een gevaarlijke tegenstander: én was hij snel, maar speelde ook heel scherp. Philippe speelde een gesloten Semi-Slavisch, maar was op een gegeven moment de theorie kwijt. De tegenstander offerde een stuk, maar de juiste voorzetting kon Philippe niet vinden. Toen hij de koningswandeling van bord 1 zag, dacht hij: dat kan ik beter! Dat klopt: zijn koning liep van g1 naar a4. Echter was dat zijn eindstation en ook Philippe had een nul te pakken.

Gelukkig gaf Ivo wel aan hoe het moet. Hij kreeg het olifantengambiet tegen ( e4,e5,Pf3,d5) en leek de geofferde pion gewoon voor te blijven staan ondanks de aanval van de tegenstander. Die zag vervolgens een schaak over het hoofd waardoor een toren, loper én de partij voor hem verloren gingen: 1-2.

Roelant was als laatste bezig en had een echte vechtpartij. Na het gesloten systeem van de opening kwam het alles behalve gesloten: wit offerde een stuk tegen 2 pionnen en kreeg een sterke aanval. Totdat hij in vliegende tijdnood een schaakje van Roelant over het hoofd zag en zijn troepen binnenkwamen. Op de 40e zet ging Roelant meteen een drankje halen, niet wetende dat hij de tegenstander mat in één kon zetten. Bij terugkomst deed hij dat alsnog.

Dus weer is het 2-2 geworden: zelfs met een sterkere opstelling op papier is het niet gelukt om van de Kentering te winnen. Maar we hebben nog een kans dit jaar: we mogen nog tegen ze in de KNSB competitie en dan gaan we er weer vol voor!

Toon/Verberg