Welkom bij Schaakvereniging D.S.C.

Hoewel het bij het schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid staat voorop!

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Jeugd is van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

De groeten uit Helmond

Winst voor DSC tegen HSC Helmond 3Zaterdag 5 november staat in het teken van ronde 2 in de KNSB competitie en we gaan voor de winst. De twee teamcaptains, Martin en Xander hebben de stukken en borden al opgehaald en we komen gelijktijdig de Cammeleur ingelopen. We spelen met drie teams thuis, dus is het volle bak met 48 schakers. DSC 2 mag tegen HSC Helmond 3 uit, je raadt het al, Helmond.

Na een korte introductie worden de klokken gestart en zitten we gezellig een potje te schaken. We beginnen al met een achterstand doordat Maarten Damen zich af moest melden. Dan de tactiek tegen Oisterwijk, ik zorg dat het verliespunt weggewerkt wordt en de rest gaat voor de winst.

Deel 1 van het plan werkt. Nadat ik een loper offer tegen twee pionnen pakt het anders uit dan gepland. Jos weet de koningsstelling dicht te houden en kan later zelfs een pionnetje terugpakken. Wanneer hij zijn koning uit de penning haalt, ziet hij helaas over het hoofd dat er een onverdedigde toren achterblijft. Ik kom voor te staan en Jos laat zich een aantal zetten later mat zetten. Mijn taak zit erop, nu aan de rest.

Voor Timo is het de eerste keer dat hij meespeelt in de externe competitie, maar dat maakt niet uit. Hij heeft zijn opdracht goed verstaan en pakt de winst op Menno van Dongen. Ook Martin leidt zijn stukken naar een winnende stelling en wint van Arjan Heijligers. 

Met Arnold gaat het wat minder. "Witte wat het is, ik dacht ik zet mijn toren op de open lijn dan kan ik straks lekker aanvallen op de dame. Maar achteraf bleek de loper pakken beter te zijn". Aldus Arnold, hij heeft hier echter wel een punt. Helaas niet in de partij en hij verliest van Mario Adriaans. Danny Oppers liep vrolijk rond aangezien zijn tegenstander niet op was komen dagen.

Ook Sven zorgt voor winst tegen Paul Sanders, wat ons op een totaalstand van 4 - 3 brengt. Als Paul het op remise weet te houden wint ons team. Paul staat qua stukken iets voor, maar torent af op een toreneindspel. Hij ziet de bui al hangen en biedt remise aan. Of zoals ze in Helmond zeggen:"Mar jonge, ge kôhnt ut verskil nie zien". Dit wordt door Adam Czuba aangenomen en we eindigen met 4½ - 3½. De handtekeningen worden gezet en we kunnen voldaan naar huis.

Competitie/Senioren

Peter Stokkermans - 28 januari 2023

Weer wisseling van de wacht bovenin. Zoals de laatste weken gebruikelijk is. Koploper Xander Mahieu wordt keurig op remise gehouden door Frans van der Burght. Jan-Pieter de Vries weet zijn partij,...

Nieuws

Eddy Jongenelen - 21 januari 2023

Buiten is het koud, de sneeuw is inmiddels aangevroren en schuifpartijen zijn niet te voorkomen. Het is tijd voor ronde 14 van de interne competitie. DSC A en DSC B spelen vanavond een...

Competitie/Extern

Peter Stokkermans - 21 januari 2023

De thuiswedstrijd tegen Caïssa, het clubske uit de Rijen, staat deze vrijdag op het programma. We mogen tegen de hekkensluiter, zou dat de eerste overwinning van het seizoen op kunnen leveren?...

Competitie/Senioren

Peter Stokkermans - 14 januari 2023

 Vrijdag de dertiende, ronde 13, dat belooft niet veel goeds… Er ging hier en daar dan ook wel wat mis! Zo laat Mark Maas zijn dame insluiten, Xander Mahieu zag het wél. Mark probeert nog wat te...

Nieuws

Eddy Jongenelen - 07 januari 2023

Het is zo’n zes dagen geleden dat half Nederland aan de buis gekluisterd zit, in afwachting van het Nationale Vuurwerk. Dan is het moment daar, het aftellen is begonnen. Uit vele huizen klinkt...