Welkom bij Schaakvereniging D.S.C.

Hoewel het bij het schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid staat voorop!

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Jeugd is van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Als het maar gezelig is

De opdracht leek zo simpel. We spelen voor de gezelligheid en remise is prima. Zowel de Baronie als DSC spelen in de onderste helft van de middenmoot van het klassement. Het liep net iets anders dan verwacht. 

Ad Swinkels, Pim Kersbergen, Thijs Kimenai en Herman Huijbregts spelen tegen respectievelijk Rob van Berkel, Kees van Dongen, Hans Korsse en Kees de Leeuw van Baronie C. 

In eerste instantie gaat het vrij gelijk op, maar dan gaat het mis. Herman laat per ongeluk zijn dame insluiten. Zelfs voor Herman is dit teveel en Kees pakt het eerste punt van de avond. Ook bij Pim gaat het vrij snel daarna mis. Na wat heen en weer geschuif weet Kees de overhand te nemen en ook Pim moet opgeven.

Thijs denkt lang en hard na, het paard naar voren spelend de aanval in. Hans is hier echter niet van onder de indruk en verandert het schaakbord in een manege waarbij hij het paard alle hoeken van het bord laat zien. Ad is vanavond de laatste die klaar is. Op het moment dat het 0-2 staat kijkt hij eens rond want zijn partij ziet er remise achtig uit. In een stelling waarbij uiteindelijk alles op alles gericht staat weten beide spelers dat de eerste die een fout maakt verliest. Hoewel Ad het lang op remise houdt is het aan hem de eer een foutje te maken.

We hadden ons er meer van voorgesteld, maar het heeft helaas niet zo mogen zijn. Vorige week nog van de nummer 1 uit de ranglijst gewonnen, maar nu stevig het onderspit gedelfd. 

Competitie/Jeugd

Stefan van den Brand - 19 juni 2022

Ook op vaderdag wordt er in de jeugdcompetitie hard gestreden om de punten. Maas had het "geluk" om een sterke tegenstander te treffen. De nummers twee en drie wisselen van positie in de ranglijst. De strijdt om het kampioenschap is zeker nog niet...

Competitie/Senioren

Peter Stokkermans - 18 juni 2022

Een feestavond in Oosterhout, dat betekent in de top een paar cracks minder! Maar er viel nog genoeg te beleven deze avond. Een partij waar mat in één over het hoofd wordt gezien, en daarna verloren wordt bijvoorbeeld. Of wat vindt u van de...

Competitie/Jeugd

Stefan van den Brand - 12 juni 2022

Ook voor de jeugd is het seizoen bijna voorbij. Met nog drie rondes te gaan heeft Maas de leiding goed te pakken. Hij kan nog ingehaald worden door de nummer twee en drie als ze de komende weken weten te winnen! de strijd om de tweede plek is net...

Competitie/Senioren

Peter Stokkermans - 11 juni 2022

Vrijdag 10 juni, tijd voor ronde 22. Wederom een afmelding van Maarten van der Burght, wordt het dan helemaal niet meer spannend bovenin? Jazeker wel!  De nummers twee en vier spelen tegen elkaar: Jan-Pieter de Vries en Roelant Schoots. Een...

Partijen

Philippe Blankert - 08 juni 2022

Normaal gesproken plaats ik graag een analyse van de door mij gespeelde partijen. Daarbij laat ik ze door de engine doorrekenen en voorzie ze van wat extra commentaar waar mij dat nodig lijkt. Deze keer wil ik het over een andere boeg gooien. Na...