Welkom bij Schaakvereniging D.S.C.

Hoewel het bij het schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid staat voorop!

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Jeugd is van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

DSC A verslaat de Raadsheer

Voor deze wedstrijd waren we genoodzaakt het grof geschut thuis te laten. Helaas gingen we de wedstrijd in zonder dikke Bertha en onze lange Max. Gelukkig bleek later dat deze kanonnen niet nodig waren.

De reis naar Zundert was prima verlopen, helemaal Zen en mentaal uitgerust kwamen we op de locatie aan. Prettig was het zeker om dichtbij een parkeerplek voor nop te bemachtigen. Met maar 50 meter te lopen en dik op tijd konden we fris en fruitig beginnen aan de wedstrijd.

Roelant speelde op bord 1 en kwam met zijn gebruikelijk e4 op de proppen. Zijn tegenstander speelde zijn “favoriete” opening tegen, genaamd Frans. Door te lang te wachtten met zijn gebruikelijke breek zet kwam er voor beide spelers een solide partij op het bord. In de tijdnood fase kwam er nog wat rommelkansen en kon Roelant zijn hoofd koel houden. Met een stukwinst op het bord te toveren gaf zijn tegenstander op.

Mark speelde op bord 2 en kreeg de zet e4 tegen. Grappig genoeg kwam ervoor de wedstrijd een bekende Raadsheer schaker naar mij toe en vroeg op ik nog Caro-Kann speelde. Jazeker, in de partij heb ik uiteraard deze opening gespeeld! Qua opening maakte in mijn optiek de tegenstander een verkeerde keuze en verloor daardoor de c2 pion. Vrij ongebruikelijk stond ik voor al tijdens te opening. In de tijdnood fase maakte ik helaas een blunder, maar gelukkig profiteerde mijn tegenstander er niet van. Waarna ik met een slinkse zet de buit binnen kon harken.

Philippe speelde op bord 3 en koos uiteraard voor de positionele aanpak d4. Zijn tegenstander reageerde hierop door het Benko gambiet te spelen. Philippe accepteerde de gambiet, maar vreemde genoeg speelde zijn tegenstander niet de gebruikelijke Lc8xa6. Met een blokkade op het veld b5 wist Philippe grip op de positie te krijgen. Na een mindere keuze van de zwart speler (door het centrum aan te vallen) kreeg hij een moeilijke stelling op het bord. Meer gebruikelijk is het om een koningsaanval proberen op te zetten of de blokkade op de damevleugel te slopen. Philippe was er als de kippen bij om hier van te profiteren en de partij te winnen.

Xander speelde op bord 4 en kreeg ook de zet e4 tegen. Zo moedig dat hij is speelde Xander de Siciliaanse opening. Zijn tegenstander had daar niet zo’n trek in en speelde meteen de pion f4. Na de opening kwam Xander iets minder te staan. Waarschijnlijk was de blokopstelling met g6, Lg7 en Pe7 een meer belovende aanpak. Na een ongelukkig zet van de witte speler kon Xander alles afruilen. Met bijna geen stukken meer op het bord kwamen beide spelers remise overeen.

De uitslag is misschien een beetje geflatteerd om met 3,5-0,5 te winnen, maar we hebben wel leuke potten gehad.

DSC A

3,5

De Raadsheer

0,5

Roelant Schoots

1

Jorrit Havermans

0

Mark Maas

1

Mitchell Matthijssen

0

Philippe Blankert

1

Richard Pijl

0

Xander Mahieu

0,5

Jos van Ginneken

0,5

 

Competitie/Senioren

Peter Stokkermans - 28 januari 2023

Weer wisseling van de wacht bovenin. Zoals de laatste weken gebruikelijk is. Koploper Xander Mahieu wordt keurig op remise gehouden door Frans van der Burght. Jan-Pieter de Vries weet zijn partij,...

Nieuws

Eddy Jongenelen - 21 januari 2023

Buiten is het koud, de sneeuw is inmiddels aangevroren en schuifpartijen zijn niet te voorkomen. Het is tijd voor ronde 14 van de interne competitie. DSC A en DSC B spelen vanavond een...

Competitie/Extern

Peter Stokkermans - 21 januari 2023

De thuiswedstrijd tegen Caïssa, het clubske uit de Rijen, staat deze vrijdag op het programma. We mogen tegen de hekkensluiter, zou dat de eerste overwinning van het seizoen op kunnen leveren?...

Competitie/Senioren

Peter Stokkermans - 14 januari 2023

 Vrijdag de dertiende, ronde 13, dat belooft niet veel goeds… Er ging hier en daar dan ook wel wat mis! Zo laat Mark Maas zijn dame insluiten, Xander Mahieu zag het wél. Mark probeert nog wat te...

Nieuws

Eddy Jongenelen - 07 januari 2023

Het is zo’n zes dagen geleden dat half Nederland aan de buis gekluisterd zit, in afwachting van het Nationale Vuurwerk. Dan is het moment daar, het aftellen is begonnen. Uit vele huizen klinkt...