Welkom bij Schaakvereniging D.S.C.

Hoewel het bij het schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid staat voorop!

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Jeugd is van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Het is maar een spelletje...

Wanneer heb je het voor het laatst meegemaakt dat je door een bos loopt, een weerwolf ziet die hongerig naar vogels kijkt die er zitten te broeden? Samen met jouw collega ridders verken je een oud kasteel om een schat te vinden voordat het te laat is. De genezer wordt aangevallen door een skelet. Misère! roept iemand door de zaal. De magiër schiet te hulp met een lange afstandsaanval. Een ander skelet voegt zich bij de strijd. Ik doe er negen alleen! horen we iemand roepen. Hoeveel monsters zouden er nog in het kasteel zitten? Ik denk minstens drie keer twee. Nee vier keer twee. Ach ik vermoed dat het om drie jokers gaat. 

Wat is hier aan de hand? Het is spelletjesavond bij onze schaakvereniging. Aan het begin van de avond zijn een aantal leden er al vroeg bij om gezellig mee te eten. We probeerden het Sonja Bakker dieet, maar iemand had niet goed gekeken. Er bleek rijstwafel te staan waar wij rijsttafel gelezen hebben. Nadat de culinaire oosterse hoogstandjes zijn weggewerkt kan de vaat gedaan worden en kunnen we beginnen met de spelletjes. Het is vrije inloop en gedurende de avond wordt het drukker en drukker. 

Het schaakseizoen zit erop en we zien jullie volgend seizoen graag terug voor een nieuwe ronde met nieuwe kansen.

Competitie/Senioren

Peter Stokkermans - 30 mei 2023

Het is weer stuivertje wisselen bovenin: Philippe Blankert houdt Maarten van der Burght op (een korte) remise. Mark Maas en Roelant Schoots houden het ook op een gelijkspel. Jan-Pieter de Vries weet...

Competitie/Jeugd

Maarten de Kloe - 23 mei 2023

Deze keer mogen de eerste en tweede plaats tegen elkaar spelen… en houden het spannend, remise.

Competitie/Senioren

Eddy Jongenelen - 20 mei 2023

Peter is vanaf woensdag op vakantie, en kan de indeling van ronde 28 in de interne competitie niet maken. Nieuwsgierige ogen komen bij de wedstrijdtafel kijken tegen wie ze moeten. Eddy, die de rol...

Competitie/Jeugd

Maarten de Kloe - 16 mei 2023

De strijd om de eerste plaats voor de jeugd begint spannend te worden, met de tweede plek maar 14.5 punten achter de eerste.

Competitie/Senioren

Eddy Jongenelen - 13 mei 2023

 De tijd vliegt voorbij ook in de interne competitie. Zo starten we onwennig na de Corona pandemie aan ronde 1, en zo zitten we alweer op ronde 27. Het is druk in het parochiecentrum, maar liefst 14...