D.S.C. Online (18)

Het dreigt weer een saaie avond te worden. Alleen Jeroen is ingelogd, dat wordt met zijn tweeën schaken. Niet dat schaken tegen Jeroen niet leuk is, maar een beetje afwisseling is welkom. Gelukkig komen Jan, Piet, Roelant en Christophe er ook bij. Via Skype zien we dat de nodige spelers van koekjes en koffie voorzien worden. 

Als eerste de einduitslag.

 

Christophe heeft zijn avond niet en klikt op de verkeerde knoppen. Dit gebeurde ook bij Eddy, op zijn computer speelde hij toch echt b*c6; maar Chess.com zegt Lc7. Gelukkig is Roelant sportief genoeg om een dubbele paardzet te doen zodat de stelling weer teruggezet kan worden. Niet dat dit voor de uitslag uitmaakt, maar toch. 

Piet zijn grootste tegenstander is de tijd. In zijn partij tegen Eddy heeft hij er veel van nodig om zetten te bedenken wat hem op het laatst opbreekt. In zijn laatste partij tegen Jan vindt zelfs Chess.com het genoeg en trekt Ziggo de stekker er voortijdig uit. Tijd is een rare factor, Christophe moest vroegtijdig het toernooitje verlaten, maar wist toch zijn derde positie te behouden.

 

Hier nog wat partijen: