Welkom bij Schaakvereniging D.S.C.

Hoewel het bij het schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid staat voorop!

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Jeugd is van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Oplossing een leuke ontmoeting

Zo wordt je met de Kerstdagen getrakteerd op een leuke puzzel. In de puzzel worden 3 hints gegeven:

  1. Wanneer je de leeftijden vermenigvuldigd, kom je uit op 36
  2. Wanneer je de leeftijden optelt, kom je uit op een huisnummer.
  3. De oudste lijkt op zijn/haar moeder

Laten we eerst eens kijken naar de eerste hint. Dit is namelijk een kwestie van uitwerken. Hieronder de tabel van mogelijke combinaties die tot de uitkomst 36 leiden. Omdat bij hint twee om de som gevraagd wordt, zetten we die er maar gelijk achter.

Leeftijd 1 Leeftijd 2 Leeftijd 3 Som
1 1 36 38
1 2 18 21
1 3 12 16
1 4 9 14
1 6 6 13
2 2 9 13
2 3 6 11
3 3 4 10

Wanneer we de tweede hint bekijken moet de som een bepaald huisnummer als resultaat krijgen. De hint zit hem niet zo zeer in het huisnummer als wel in het feit dat degene uit de opgave (in dit geval Frans) met behulp van hint 1 en 2 het antwoord nog steeds niet weet. Dat kan alleen het geval zijn, wanneer het huisnummer bij meerdere combinaties voorkomt. Aangezien dat alleen het geval is bij huisnummer 13, blijven alleen de opties 1,6,6 en 2,2,9 over!

Dan de derde hint. Dat de oudste op zijn/haar moeder lijkt is van geen enkel belang. Er had net zo goed kunnen staan dat de oudste op schaakles zit of dat de  oudste viool speelt. De belangrijkste hint uit deze aanwijzing is het feit dat er een oudste is. Uit de mogelijke combinaties 1,6,6 en 2,2,9 kan dus alleen de laatste optie de correcte zijn. Bij 1,6,6 zijn er twee kinderen namelijk de oudsten.

Het goede antwoord is dan ook dat de buren 2 kinderen van 2 jaar hebben en één van 9!

Had u hem goed ?

Related Articles

Competitie/Jeugd

Stefan van den Brand - 22 mei 2022

Vandaag zijn er weer vier partijen gespeeld bij de jeugd. Bij een oneven aantal leerlingen voor de competitie wordt er een lesgever ingezet om het aantal weer even te maken. Het is deze week aan Levi om het tegen een lesgever op te nemen. 

Competitie/Senioren

Peter Stokkermans - 21 mei 2022

Na het gongtoernooi van vorige week zal vanavond bekend worden wie de tweede prijs van dit seizoen in de wacht gaat slepen: De laatste rapidavond van het seizoen. De kaarten lijken al geschud te zijn. Tenminste voor de bovenste twee plaatsen. Met...

Competitie/Jeugd

Stefan van den Brand - 15 mei 2022

Bij afwezigheid van de jeugdleider laat het verslag en de uitslagen ook een weekje op zich wachten. 

Nieuws

Maarten van der Burght - 14 mei 2022

Op vrijdag 13 mei speelden we de inhaalwedstrijd in de avondcompetitie tegen HMC-B. Maar mijn hoofd was er echt niet helemaal bij: een nieuw huis kopen brengt veel nieuwe zaken met zich mee en dan sluipen er foutjes in communicatie en vergeet je...

Competitie/Senioren

Eddy Jongenelen - 14 mei 2022

Ik doe een zet en ik hoor Bong Dan maar op f7 offeren voor mijn part Een keer per jaar spelen we Gong Het is leuk, maar niet goed voor mijn hart