Welkom bij Schaakvereniging D.S.C.

Hoewel het bij het schaken draait om winst of verlies, gaat het bij onze vereniging om meer dan alleen die ene geniale zet die de partij redde, of om die prachtige combinatie die de tegenstander volledig in de war bracht.

Gezelligheid staat voorop!

Daarom kunt u bij ons iedere week op vrijdagavond terecht voor een leuke pot schaak om daarna gezellig met andere leden na te keuvelen over die prachtige tussenzet of die éne blunder die u over het hoofd had gezien.

Jeugd is van harte welkom

Ben je nog geen 16? Dan ben je van harte welkom op de zondagochtend. Schaken helpt je namelijk ook op school. Het verbetert je concentratie- en denkvermogen.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Oplossing een leuke ontmoeting

Zo wordt je met de Kerstdagen getrakteerd op een leuke puzzel. In de puzzel worden 3 hints gegeven:

  1. Wanneer je de leeftijden vermenigvuldigd, kom je uit op 36
  2. Wanneer je de leeftijden optelt, kom je uit op een huisnummer.
  3. De oudste lijkt op zijn/haar moeder

Laten we eerst eens kijken naar de eerste hint. Dit is namelijk een kwestie van uitwerken. Hieronder de tabel van mogelijke combinaties die tot de uitkomst 36 leiden. Omdat bij hint twee om de som gevraagd wordt, zetten we die er maar gelijk achter.

Leeftijd 1 Leeftijd 2 Leeftijd 3 Som
1 1 36 38
1 2 18 21
1 3 12 16
1 4 9 14
1 6 6 13
2 2 9 13
2 3 6 11
3 3 4 10

Wanneer we de tweede hint bekijken moet de som een bepaald huisnummer als resultaat krijgen. De hint zit hem niet zo zeer in het huisnummer als wel in het feit dat degene uit de opgave (in dit geval Frans) met behulp van hint 1 en 2 het antwoord nog steeds niet weet. Dat kan alleen het geval zijn, wanneer het huisnummer bij meerdere combinaties voorkomt. Aangezien dat alleen het geval is bij huisnummer 13, blijven alleen de opties 1,6,6 en 2,2,9 over!

Dan de derde hint. Dat de oudste op zijn/haar moeder lijkt is van geen enkel belang. Er had net zo goed kunnen staan dat de oudste op schaakles zit of dat de  oudste viool speelt. De belangrijkste hint uit deze aanwijzing is het feit dat er een oudste is. Uit de mogelijke combinaties 1,6,6 en 2,2,9 kan dus alleen de laatste optie de correcte zijn. Bij 1,6,6 zijn er twee kinderen namelijk de oudsten.

Het goede antwoord is dan ook dat de buren 2 kinderen van 2 jaar hebben en één van 9!

Had u hem goed ?

Related Articles

Nieuws

Sinterklaas - 26 november 2022

Op zaterdag 26 november spelen we ronde 3 in de KNSB competitie. We spelen uit tegen Stukkenjagers 6. Het is gebruikelijk dat iemand van het team een stukje voor de website schrijft. Eddy was al...

Competitie/Senioren

Eddy Jongenelen - 25 november 2022

Vanavond spelen we rapid, ronde 7 tot en met 9 om precies te zijn. Zie de maan schijn door de bomen. Het is binnenkort Sinterklaas en dat is te zien, er wordt het nodige weggegeven. Wat minder...

Competitie/Jeugd

Maarten de Kloe - 21 november 2022

Deze week hadden we weer wat meer leerlingen, met daarnaast de eerste keer Sjors Sportief.

Competitie/Extern

Peter Stokkermans - 19 november 2022

Ronde drie van de avondcompetitie. Ronde één verloren, ronde twee gelijk, dus hoopvol komen we aan in ons Parochiehuis, we gaan proberen de stijgende lijn vast te houden. Door wat technische...

Competitie/Senioren

Eddy Jongenelen - 19 november 2022

Het is een drukke bedoening vanavond. Acht schakers van elders zijn op bezoek om het tegen onze avondteams op te nemen. Dat levert dan wel weer veel afmeldingen in de interne competitie op. Gelukkig...